AsfaltDesignLogo

Allt om präglad asfalt på uppfarten

#Välj mönster

#Välj asfaltsfärg

Präglad asfaltsyta uppfart
asfalterad uppfart präglad och målad med asfaltsfärg

Frågor?

#Vad är Mönstertryckt asfalt?
Mönstertryckt asfalt är en patenterad beläggningsteknik där man använder specialdesignade maskiner och verktyg till att prägla helt vanlig asfalt.
Den mönstrade asfalten sprutmålas med en vattenbaserad asfaltsfärg. Resultatet blir en garageuppfart/gång/uteplats som påminner om en sten/plattlaggning.
Mönstertryckt asfalt kan utföras vid nyasfaltering av uppfarten eller tex när en befintlig uppfart ska asfalteras om.

#Vad kostar det?
Kostnaden att utföra mönstertryck asfalt på er garageuppfart/trädgårdsgång varierar, beroende på om asfalten behöver läggas om, ytans storlek, val av mönster och andra dekorativa inslag.
Jämför man med traditionell stenläggning  av hög kvalité är priset ofta detsamma. Visst kan man lägga betongplattor extremt billigt idag, men det slutar ofta med att man får göra om arbetet efter ett par år.
 Vill man ha en asfalterad uppfart som endast är mönsterstämplad är det dyrare än en vanlig plant asfalterad uppfart, men MYCKET snyggare! Kontakta oss för offert idag!


#Hur länge håller det?
Asfaltsfärgen vi använder är framtagen att integreras med asfaltens bitumen och är designad att slitas naturligt med åren, precis som betongplattor.
Putsens komponenter  kombinerat med färgpigmenten skapar en matt, UV-beständig yta som håller färgen under hela livslängden.
Precis som alla hårdgjorda utomhusytor slits även mönstertryckt asfalt över tid. Det man kan ha i åtanke, men som lätt glöms bort, är att slitaget som den målade asfalten utsätts för endast är kosmetiskt. Problem som uppstår med andra dekorativa ytor är oftast pga dåligt utförda arbeten som medför kostsamma omläggningar av hela ytan. En sliten garageuppfart kan enkelt bli som ny med ett nytt lager färgputs, till en bråkdel av kostnaden mot omläggning. Vid ommålning av en mönstertryckt asfaltsyta, kan man även välja att byta kulör. Färgen beräknas dock hålla utan ommålning i upp emot 15 år.


#Varför mönstertryckt asfalt och inte betongplattor?
Att mönstertrycka och måla en asfalterad garageuppfart är extremt snabbt och smidigt. Det medför bättre framkomlighet för boende, midre buller och damm, mindre åverkan på er tomt.
Asfalt är en flexibel produkt som är följsam och samtidigt tålig vid extrema väderförhållanden.
Synliga skador på en mönstrad asfalts yta är mycket lätt att laga utan synliga spår.

 

#Måste jag lägga ny asfalt?
Förutsatt att er asfalterade uppfart är i gott skick (Fri från sprickor, ogräs, hål) går det att mönstertrycka. I vissa fall kan din befintliga asfalt toppas men 2-3cm ny asfalt.
Sten och betongplattor måste grävas bort så ny asfalt kan läggas innan mönstring kan utföras. Läs gör själv, för att veta mer om hur underarbetet går till.


#Kan man ha det på gångar och uteplatser?
Tekniken kan utföras på alla ytor som kan asfalteras. Givetvis kan man asfaltera uteplatsen.


#Ogräs ?
Asfalt är en fogfri yta som inte släpper igenom ogräs. Förutsatt att underarbetet är korrekt utfört. Ogräsrensning, som kan förekomma med exempelvis betonplattor är ett minne blott.


#Garantier
Våra produkter har fabriksgaranti. Vi lämnar 2års garanti för färgsläpp (gäller inte mekaniskt slitage), och 5 år på utförda underarbeten.


#Är det miljövänligt?
Att mönstertrycka en asfalterad garageuppfart kräver att man använder 2 produkter.
Asfalt, som är 100% återanvändbar och Asfaltsfärgen som är en vattenbaserad produkt, 100% giftfri och vänlig mot miljön.


#Blir ytan hal?
Nej. Inte mer hal än en vanlig asfaltsyta


#Hur klarar den vintern?
Mönstret på ytan minskar isbildning. Asfaltsfärgen tål även vägsalt. I och med att ytan är fri från fogar, hindras vatten från att tränga ner frysa, vilket vanligvis skapar tjälskjutningar. Tjälskjutningar är det största problemet med fogade ytor som exempelvis betongplattor.


#Skötsel?
En garageuppfart med mönstertryckt asfalt kräver ytterst lite skötsel. Streetcoat asfaltsfärg är oljeresistent ock kan tvättas med miljövänligt rengöringsmedel och vid behov spolas med trädgårdsslangen.